φιλοσοφία

Ο Ξενώνας ξεκίνησε την λειτουργία του το 2009. Φιλοδοξώντας να αποτελέσει τη νέα βελτιωμένη γενιά Γηροκομείων για την το Ηράκλειο, την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα γενικότερα. Πήρε το όνομα του από τον συνδυασμό της ελληνικής λέξης «Φροντίδα» με την δανέζική λέξη «Hjem» που σημαίνει «σπίτι» ώστε να αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο την ζεστασιά, την αγάπη και την σπουδή για την παροχή φροντίδας που παρέχεται μέσα σε ένα σπίτι. Από την πρώτη στιγμή βασίστηκε στο όραμα των ιδιοκτητών του να δημιουργήσουν ένα χώρο φροντίδας ηλικιωμένων ικανό να παρέχει υπηρεσίας ποιότητας στους ανθρώπους που θα αναζητούσαν λύση για την κάλυψη των αναγκών τους. Κουβαλώντας ο καθένας από την πλευρά του τις δικές πολιτισμικές καταβολές κατάφεραν να συνδυάσουν δύο κουλτούρες διαφορετικές αλλά εξίσου ταιριαστές. Έτσι λοιπόν όταν η Κρητική φιλοξενία και
ζεστασιά συνάντησε την δοκιμασμένη σκανδιναβική εμπειρία στην φροντίδα των ηλικιωμένων, το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων «Φροντίδα – Hjem». Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας πορευτήκαμε με μεγάλο αίσθημα ευθύνης στοχεύοντας διαρκώς στη διασφάλιση της παροχής υψηλών υπηρεσιών φροντίδας με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Ο Marco Burmeister ιδιοκτήτης του Ξενώνα γεννημένος και μεγαλωμένος στη Δανία έχοντας τη γενική διεύθυνση του Ξενώνα καθοδηγεί την Ομάδα του Φροντίδα Hjem ώστε να παρέχει πρωτοποριακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με αίσθημα υπευθυνότητας, προσφοράς και σεβασμού στον συνάνθρωπο, που ξεπερνούν κατά πολύ την έννοια του κλασσικού γηροκομείου ώστε ο κάθε επισκέπτης να αισθάνεται «σαν στο σπίτι του!». Η πρώτη επαφή με τον Ξενώνα δημιουργεί την αίσθηση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου που αποπνέει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Ο Ξενώνας Ηλικιωμένων «Φροντίδα – Hjem», βρίσκεται στην περιοχή των Κάτω Γουβών του Δήμου Χερσονήσου. Εκτείνεται σε μία έκταση …………στρεμμάτων σε ένα διώροφο κτίριο που αποτελείται από 25 αυτόνομα διαμερίσματα 40 τμ έκαστο. Διαθέτουν τις ανέσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου όπως πολυκούζινο, ψυγείο, a/c, θυρίδα ενώ σας ενθαρρύνουμε να διαμορφώσετε το χώρο όπως πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερα στο ένοικο του. Τα διαμερίσματα μπορούν να διατεθούν είτε ως μονόκλινα είτε ως δίκλινα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα φιλοξενίας ζευγαριού. Στο ισόγειο βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώρου του Ξενώνα όπως το μεγάλο σαλόνι με το τζάκι, mini bar, τραπεζαρία, κομμωτήριο, αίθουσα εργοθεραπείας και spa όπως και ειδικό μπάνιο για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Εξωτερικά και μέσα στο πράσινο εκτείνεται αυλή με πέργκολα και barbeque ώστε να φιλοξενεί τους ενοίκους όταν αυτοί το επιθυμούν όπως και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται. Περιμετρικά του Ξενώνα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένο μονοπάτι μέσα στον κήπο που διευκολύνει τη βάδιση ακόμη και στα άτομα με κινητικές δυσκολίες. Ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση από τριανταφυλλιές, δέντρα και άλλα αρωματικά φυτά οι ηλικιωμένοι μπορούν να απολαύσουν τον περίπατο τους όποτε αυτοί το επιθυμούν.

Όλοι οι χώροι του Ξενώνα είναι προσαρμοσμένοι στην λειτουργικότητα των ατόμων που τους χρησιμοποιούν. Ο φιλικός σχεδιασμός τους αποσκοπεί στο να τους καταστήσει χρηστικούς και άνετους τόσο από τα αυτοεξυπηρετούμενα άτομα όσο και από τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Το προσωπικό μας με διακριτικότητα διευκολύνει και υποστηρίζει τους ενοίκους σε οτιδήποτε αυτοί χρειαστούν ώστε να εξασφαλίζει την άνετη και ευχάριστη διαβίωση τους στον Ξενώνα.

διαμονή στο Hjem

H διαμονή στο Hjem χαρακτηρίζεται από τη φιλικότητα και τη λειτουργικότητα των χώρων του. Φυσικά, πρωταρχικός παράγοντας αποτελούν οι άνθρωποι του ξενώνα έτσι ώστε οι ένοικοι του Hjem να απολαύσουν τη χρυσή ηλικία τους με τον πιο ευχάριστο, αξιοπρεπή και δημιουργικό τρόπο.

κατάκοιτοι ένοικοι

Ακόμα και για ανθρώπους οι οποίοι είναι κατάκοιτοι το Hjem προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις όσο περίπλοκη κι αν είναι η κατάσταση του φιλοξενούμενου. Ο εξοπλισμός μας αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και οι επιστημονικοί συνεργάτες μας είναι σε θέση να αναβάλουν κάθε είδους περίπτωση και να αντεπεξέλθουν σε αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.