διατροφή

Το γεύμα και το δείπνο κάθε φιλοξενούμενου είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητές του έτσι ώστε να καλύπτονται οι διατροφικές του ανάγκες με τον πιο κατάλληλο τρόπο, ενώ το διατροφικό πλάνο τους καταρτίζεται σε συνεργασία πάντα με τους συνεργαζόμενους γιατρούς μας.

μενού

Ο διατροφολόγος του Ξενώνα εξειδικευμένος σε θέματα διατροφής στην γ’ & δ’ ηλικία επιμελείται και τα πέντε (5)γεύματα του Ξενώνα(πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό). Καταρτίζει σε εβδομαδιαία βάση το menu του Ξενώνα ακολουθώντας κατά βάση το υγιεινό, πλούσιο θερμιδικά και γευστικά μοντέλο της μεσογειακής και κρητικής διατροφής. Το διαιτολόγιο δύναται να προσαρμοσθεί ώστε να ανταποκριθεί στις διατροφικές ανάγκες και προτιμήσεις κάθε ενοίκου.

Τα φαγητά μας παρασκευάζονται από επαγγελματίες στον χώρο σε κουζίνα που λειτουργεί στον χώρο του Ξενώνα τηρώντας όλες τις διαδικασίες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται επιλέγονται από την ντόπια αγορά και ελέγχονται για την φρεσκάδα και την ποιότητα τους! Σκοπός μας αποτελεί η παρασκευεί υγιεινών και γευστικών γευμάτων όπως αυτό που λέμε «σπιτικό φαγητο!»